Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 
Η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία (ΕΧΕ) και η Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου (ΧΕΚ) ιδρύθηκαν από πολλές δεκαετίες πριν σε Ελλάδα και Κύπρο με σκοπό την προαγωγή της χειρουργικής και την προώθηση γενικά της ιατρικής επιστήμης και έρευνας.

 
Οι αδελφές εταιρείες μας επιχειρούν να φέρουν τις χειρουργικές επιστημονικές εξελίξεις στο προσκήνιο, μιας και αντιμετωπίζουμε μια εκρηκτική αύξηση του όγκου των χειρουργικών παθήσεων παγκοσμίως. Η προσπάθεια μας αυτή, συνεχής όλα αυτά τα χρόνια με πολλαπλές συναντήσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο, συνεχίζεται αδιάκοπα για το καλό του Έλληνα και Κυπρίου ασθενούς.

 
Με το σκεπτικό αυτό σας προσκαλούμε στο 15ο ΕλλαδοΚυπριακό Συνέδριο που παραδοσιακά διεξάγεται κάθε 2 χρόνια, και το οποίο διοργανώνεται από τις ΕΧΕ και ΧΕΚ, και εφέτος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου και σε συνεργασία με την Α’ Χειρουργική Κλινική Ε.Κ.Π.Α. και διεξάγεται στο ξενοδοχείο Aphrodite Hills στα Κούκλια, Πάφος, στις 4-6 Νοεμβρίου 2022.

 
Μεταξύ των στόχων μας είναι να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον συναδέλφων και δη νεότερων να ασχοληθούν με την χειρουργική και να ανταλλάξουμε εμπειρίες για την αντιμετώπιση των συχνά περίπλοκων χειρουργικών νοσημάτων υπό το πρίσμα των νεότερων εξελίξεων παγκοσμίως.

 
Οι νεότεροι ιατροί, ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι, θα έχουν βήμα για να εκφράσουν γνώμες, απορίες και ερωτήματα που τυχόν θα προκύψουν από την παρακολούθηση των πολυθεματικών εργασιών του συνεδρίου.

 
Προσδοκούμε το 15ο ΕλλαδοΚυπριακό Συνέδριο να είναι μια κομβική στιγμή ενεργούς παρουσίας των εταιρειών μας στα επιστημονικά δρώμενα και μια μοναδική ευκαιρία για την συγκέντρωση όλων των μελών μας, αποτύπωσης και παρουσίασης του πλούσιο ερευνητικού και επιστημονικού έργου αυτών.

 
Η επιστημονική καταξίωση και εξειδίκευση στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο και η εμπειρία των Ελλήνων και Κυπρίων προσκεκλημένων ομιλητών, από τις εμπλεκόμενες υποειδικότητες, μας δίνει τη βεβαιότητα ότι θα έχουμε μία επιτυχημένη και γόνιμη εκδήλωση.

 
Η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή σας θα συμβάλλει στην επιτυχία του συνεδρίου.

  

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Οι Πρόεδροι του Συνεδρίου,

                                                      

Δρ. Ευάγγελος Φελέκουρας
Καθηγητής Χειρουργικής
Διευθυντής Α΄ Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ

Δρ. Χρύσανθος Γεωργίου
Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Συμβουλίου
Χειρουργικής Εταιρείας Κύπρου