athos georgiou 002Αγαπητοί Συνάδελφοι

Η Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου ιδρύθηκε το 1964. Φέτος κλείνει 54 χρόνια ζωής και το ΔΣ της Χειρουργικής Εταιρείας Κύπρου φιλοδοξεί, μέσα από την νέα αυτή προσπάθεια, να ενεργοποιήσει τα Μέλη της  έτσι που η ΧΕΚ να καταστεί πραγματικά η επιστημονική κοινότητα των Χειρουργών της Κύπρου.  Το εγχείρημα φαντάζει αδύνατο και δύσκολο αλλά εμείς ελπίζουμε να κάνουμε το βήμα μπροστά. Θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στην εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των χειρουργών, ιδίως των νεωτέρων καθώς και στην προάσπιση των συμφερόντων των χειρουργών και την ενίσχυση και προβολή του έργου τους.

Ταυτόχρονα όπως υποσχεθήκαμε θα προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό του καταστατικού μας για την καλύτερη λειτουργία της ΧΕΚ.

Ελπίζουμε μέσα από την ιστοσελίδας μας να καταφέρουμε να προωθήσουμε την ανταλλαγή επιστημονικών άρθρων, απόψεων, γνώσης, ανταλλαγής εμπειριών αλλά ελπίζουμε να είναι ο τρόπος και ο χώρος που η Χειρουργική κοινότητα της Κύπρου θα έρχεται σε επαφή με την κοινωνία αλλά και μεταξύ της.

Στόχος μας η ΧΕΚ να γνωστοποιήσει τις δράσεις μας, την επιστημονική γνώση και το επιστημονικό επίπεδο των μελών μας στην κοινωνία. Θεωρούμε ότι η συνεχής επικοινωνία με τα μέλη μας είναι πρωταρχικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου αυτού, πιστεύουμε  δε ότι η ιστοσελίδα της Εταιρείας θα συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις στον χώρο της χειρουργικής και της τεχνολογίας. Καταβάλουμε προσπάθεια για συνεχή βελτίωση της ιστοσελίδας ώστε να γίνει περισσότερο λειτουργική και ευελπιστούμε ότι  θα αποτελέσει ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσω του οποίου θα προβάλλεται το έργο της Εταιρείας και θα κατατίθενται από τα μέλη  εποικοδομητικές απόψεις, παρατηρήσεις και προτάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν το διοικητικό συμβούλιο στην αποστολή του.

Το εγχείρημα μας είναι δύσκολο αλλά μας αφορά όλους για αυτό και σας καλούμε να αγκαλιάσετε αυτήν προσπάθεια.

 

Χρύσανθος Γεωργίου, MD, Ph.D, FACS, F.E.B.S Em. Surg

Πρόεδρος Χειρουργικής Εταιρείας Κύπρου